Kilpailusäännöt

BirdLife Suomen ja Elenian yhteisen kuvataidekilpailun aiheena on Suomen kansallislintu laulujoutsen 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Kisassa joutsenen voi esittää vapaavalintaisena näkemyksenä piirtäen, maalaten, grafiikkana, akvarellina tai valokuvatenkin.

Kilpailutyön tekniikka ja käytettävät välineet ovat vapaasti valittavissasi. Voit osallistua millä tahansa kuvataiteen tekniikalla tai sekatekniikoilla; piirrokset, maalaukset, grafiikka, akvarellit, valokuvat, tietokoneella tehdyt kuvat ym. ovat sallittuja.

100 sydämeenkäyvintä työtä muokataan juhlavuoden syksyllä digitaaliseksi korttinäyttelyksi, josta sähköisiä kortteja lähettämällä kuka vaan voi ilahduttaa ystäviään ja kavereitaan samalla 100-vuotiasta Suomea onnitellen itsenäisyyspäivämme aikoihin.

Kaikki työt julkaistaan upeana näyttelynä sosiaalisessa mediassa Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Voit lähettää enintään kaksi kilpailutyötä digikuvina on kilpailutyösi tehty millä tekniikalla vaan.

Kuvaa kilpailutyösi laulujoutsenesta ja julkaise se omalla Instagram- tai Twitter-tililläsi tai lähetä kilpailutyösi sähköpostilla. Instagram- tai Twitter-tiliä käyttäessäsi lisää kaksi aihetunnistetta, hashtagiä, oman kilpailusarjasi mukaan. Käytä Instagramissa julkista tiliäsi, jotta kuvasi on kilpailussa mukana. PÄIVITYS 15.8.17: Twitterin muutettua päivitystensä näkyvyyttä some-keräimissä, kopioimme Twitterin kautta tulevat kuvat julkaisijan luvalla 100joutsenta -Instagram-tilillämme.

Lapset alle 10 vuotta #100joutsenta #100joutsentalapset
Nuoret 11-17 vuotta #100joutsenta #100joutsentanuoret
Aikuiset alkaen 18 vuotta #100joutsenta #100joutsentaaikuiset

Sähköpostitse työn voi lähettää osoitteeseen 100joutsenta@elenia.fi. Kerro sähköpostissasi kenen tekemä joutsenkuva on ja mihin kilpailusarjaan se osallistuu. Sähköpostitse tulleet kilpailutyöt julkaisemme Instagram-tilillä @100joutsenta.

Tuomaristo valitsee jokaisesta kilpailusarjasta kolme työtä palkintosijoille. Voittajat palkitsemme 100-300 euron arvoisilla lahjakorteilla BirdLifen Suomen Lintuvaruste -kauppaan. Yleisön suosikkien kesken arvomme palkintoja.

Kilpailutyöt arvioi tuomaristo: Kuvataiteilija Jussi Heikkilä, graafinen erikoissuunnittelija Jari Kostet, BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa, Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.

Järjestäjillä on oikeus käyttää kilpailuun lähetettyjä töitä julkaisuissa ja sähköisissä kanavissa. Julkaistuista töistä ei makseta erillistä palkkiota.

Kilpailun tuomarit perheineen eivät voi osallistua kilpailuun.

Osallistumisaika päättyy 15.10.2017. Tulokset julkaisemme 15.11.2017.